Humanitas Onder Dak

waar mensen tellen.

direct naar het hoofdmenu

Overzicht nieuwsberichten

De Voordeur van Humanitas Onder Dak staat voor u open!

Het Stafbureau van Humanitas Onder Dak heeft haar toegang en dienstverlening aan klanten nog weer verbeterd. Het resultaat hiervan is de inrichting van een centrale toegang: de Voordeur.
> Lees meer

Start Academische Werkplaats Impuls

Per 1 september 2017 start de academische werkplaats Impuls.
De werkplaats richt zich op de professionalisering en kwaliteitsverbetering van de maatschappelijke zorg voor mensen in achterstandssituaties.
> Bekijk het persbericht

Strategisch Beleid 2017 - 2019

Het was een leerzame middag met waardevolle opbrengst, die warme middag in juni vorig jaar met onze Stakeholders bij het Indië terrein in Almelo. Een samenvatting van de middag én de opbrengst kun je bekijken via:  

We have a dream

Humanitas Onder Dak (HOD), Humanitas Twente Match en de welzijnsorganisatie Alifa hebben gezamenlijk van het Kansfonds een subsidie ontvangen voor het project 'We have a dream'.
> Lees verder & bekijk de website van het Kansfonds

Ophalen oud papier Groningen 2017

Het ophaalschema 2017 voor het ophalen van oud papier in de stad Groningen staat online!

Ouder-kind woning: Van cliënten voor cliënten

Met behulp van de moeders in onze opvang, hebben wij een prachtige ouder-kind woning gerealiseerd aan de Krabbenbosweg.
En daar zijn wij ontzettend trots op!
> Lees verder

Kamer-Raad in beeld op landelijke televisie

Op 7 november stond Kamer-Raad centraal in een aflevering van Grenzeloos Wonen op RTL4.

Bekijk hier de beelden:

Papendal: bewegen is meedoen

Meld je nu aan voor Papendal 2015, want vol is vol!! Neem daarvoor contact op met je begeleider bij Humanitas Onder Dak.
Op 26 augustus 2015 is het weer zover. Dan vindt voor de 5e keer de Meedoen Sport- en Beweegdag van de Federatie Opvang plaats. Hét evenement voor cliënten in de opvang. En ook dit jaar zijn we te gast op sportcomplex Papendal.
> Lees verder

Open huis inloop Enschede

16 maart hield de inloop Enschede open huis.
> lees meer

Nieuwjaarswens 2015

Medewerkers, directie en bestuur van HOD wensen u veel inzicht toe in 2015.
> Lees verder

Kerstmarkten HOD 2014

Cliënten en medewerkers van Humanitas Onder Dak zijn de komende week druk met kerstmarkten in Oldenzaal en Sappemeer.
> lees verder

Confronting Homelessness Must Remain a Priority in the EU Fight against Poverty

At the European Federation of National Organisations Working with the Homeless (FEANTSA) policy conference, more than 400 experts, including high level policymakers, came together to discuss how to make progress on homelessness in the European Union (EU). Several EU figures had messages about homelessness. www.feantsa.org
> lees meer

AC bij de Toren dialooglocatie

AC bij de Toren, de inloop van Humanitas Onder Dak in Hengelo, doet op donderdagavond 13 november mee als dialooglocatie in de Week van de Dialoog, van 19:30 uur - 21:30 uur.
> lees meer

Lezing Tax-Su met prof. dr. Judith Wolf

Prof. dr. Judith Wolf spreekt donderdagochtend 11 september 2014 over het gebruik van het risicotaxatie-instrument Tax-Su. Zij is directeur van Impuls, Onderzoekcentrum Maatschappelijke Zorg Radboud UMC en directeur Academische werkplaats Opvang&Herstel.
> lees meer

Softbaltoernooi HOD 2014

Het jaarlijkse softbaltoernooi van Humanitas Onder Dak is dinsdag 17 juni weer gespeeld op de velden van de Tex Town Tigers in Enschede.
> lees meer

WMO motortocht 2014

Bekijk hier de korte impressie van de WMO-motortocht 2014, die Humanitas Onder Dak ieder jaar organiseert.

Jeugd Partners Twente (voorheen PPT Jeugd)

Humanitas Onder Dak is lid van het netwerk Jeugd Partners Twente. Waarom? Kinderen en jongeren verdienen het om veilig op te groeien.
> lees meer

Sponsoren Groningen

Op dit moment zijn er twee sponsoren van de oudpapierbus in Groningen.
>lees verder

HOD: Maatschappelijk Betrokken Ondernemer

Tijdens de Slingerbeurs is dit voorjaar aan Humanitas Onder Dak het certificaat 'Maatschappelijk Betrokken Ondernemer' uitgereikt.
> lees verder

Koffiedrinken bij Humanitas Onder Dak

In de week van Zorg en Welzijn waren buurtbewoners en andere geïnteresseerden op twee locaties welkom om koffie te drinken bij Humanitas Onder Dak.
> lees verder

Bezoekers van de inloop koken met Jimmy

12 maart 2014
Hengeloër Jimmy heeft begin maart met bezoekers van de inloop een Surinaams diner klaargemaakt. Na een aantal uren kokkerellen kwam er rond een uur of vier een heerlijk maaltijd op tafel te staan, waarvan veel mensen hebben genoten.
> lees verder

Hans Spekman brengt werkbezoek aan Kansentraject Humanitas Onder Dak Hengelo

Hans Spekman brengt woensdag 19 februari, van 16:45-17:30, samen met het ombudsteam Hengelo een kort werkbezoek aan het Kanstentraject van Humanitas Onder Dak. Spekman en het ombudsteam spreken bij het Kansentraject informeel met diverse deelnemers en begeleiders.
> lees meer

AC Bij de Toren deelt oliebollen uit

Op oudejaarsdag delen de bezoekers van de inloop AC Bij de Toren zelfgemaakte oliebollen uit in het centrum van Hengelo.
> lees verder

voorstelling De Omdenkers

De Omdenkers vertelt het verhaal van een groep rechteloze burgers die op zoek zijn naar eerherstel. Naar terugkeer in de samenleving.
> lees verder

‘Altied moar deur’

Interview met Roy la Bastide, eigenaar van RLB Klussenbedrijf in Almelo, die de fitnessruimte van Humanitas Onder Dak in Almelo sponsort.
> lees verder

De nieuwe armen: Kleine wereld en minimaal budget

Lees hier het aangrijpende verhaal van Niels, die woont bij Humanitas Onder Dak.

Ver. Humanitas en werkstichtingen keuren salaris interim-bestuurder DMH af

De Volkskrant bracht afgelopen zaterdag 14 september jl. een artikel uit met als kop “Humanitas DMH betaalt interim-bestuurder 95 duizend euro voor maand werk”. In het artikel worden ook de feitelijke facturen getoond.
> lees meer

HOD loopt mee in fakkeltocht European Youth Olympic Festival 2013

Voorafgaand aan het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat start op 14 juli, wordt donderdag 11 juli tussen 11:00 en 12:00 in de binnenstad van Utrecht een fakkeltocht gelopen. De Vlam die meegedragen wordt is eind mei met een officiële ceremonie ontstoken in Athene en is vervolgens naar Nederland gereisd.
> lees meer

Softbaltoernooi 18 juni 2013

Op dinsdag 18 juni vindt wederom het jaarlijks softbalevenement plaats van Humanitas Onder Dak op het terrein bij de Tex Town Tigers (TTT) in Enschede.
> lees meer

Tentoonstelling Ben de Vries

23 mei 2013
Ben is verbonden geweest aan het atelier Deep Yellow in Hengelo en volgt sindsdien lessen bij Tine Kemperman. Vanaf 23 mei  tot 21 november is zijn werk te zien bij het Bedrijfsbureau van Humanitas Onder Dak, Bevrijderslaantje 2 in Hengelo.
> lees meer

INTERREG-project: sport in begeleiding

25 april 2013
Humanitas Onder Dak is met enkele Duitse opvangorganisaties een people to people-project aangegaan om te onderzoeken hoe sport als integratief middel ingezet kan worden in de begeleiding van cliënten.
> lees verder

Nationale sportweek 2013

22 april 2013
Het is weer Nationale Sportweek! Ook dit jaar is er een spetterend programma gemaakt.
> Lees verder

Tour cliëntenraad

18 april 2013
De cliëntenraad van HOD organiseerde in april een tour langs alle locaties vanwege het aantreden van veel nieuwe leden.
> lees meer

Inzet cliënten HOD bij De Wilmersberg

4 april 2013
Eind maart vond in restaurant-hotel De Wilmersberg in Twente de presentatie plaats van het zakenblad 'Twentse Zakenmannen'. Bij deze gelegenheid waren  cliënten van HOD actief.
> lees verder en bekijk de foto's

Plein14, van zorg naar werk

8 maart 2013
Op 14 maart vindt de eerste aftrap plaats van een serie Plein14 bijeenkomsten die ontwikkelingen rondom de transformaties awbZ en jeugdzorg belichten en waar onderlinge kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Human Capital business Centre van Humanitas Onder Dak.
> lees verder

Kom binnen tijdens week Zorg & Welzijn

26 februari 2013

Tijdens de week van Zorg & Welzijn (11 t/m 16 maart) zijn er een aantal locaties van Humanitas Onder Dak te bezoeken en aan te sluiten bij activiteiten die georganiseerd worden. Iedereen is welkom en neem gerust je vriendin, buren en familie mee.
> lees meer

Personenbus voor gezamenlijk sporten bij Humanitas Onder Dak

11 februari 2013
Maatschappelijk betrokken stadsprins Hengelo schenkt bus
De stadprins van Hengelo, prins Alwie van het dakdekkersbedrijf Egberink Dakbedekkingen, heeft aan Humanitas Onder Dak een personenbus geschonken. Hiermee kunnen gezamenlijke activiteiten ondernomen worden, zoals sporten.
> lees meer

HOD doet mee aan Beursvloer Enschede

28 januari 2013
Vraag en aanbod van organisaties en mensen kwamen bij elkaar op de Beursvloer Enschede, begin februari. Een informele plek waar vraag en aanbod van maatschappelijke behoeftes elkaar vinden.
> lees meer

Opening nieuwe locatie Humanitas Onder Dak

13 december 2012
Op 12 december 2012 heeft Humanitas Onder Dak Enschede de nieuwe locatie in het Van Goolpand aan de Oldenzaalsestraat officieel in gebruik genomen. Op de eerste en tweede etage wonen cliënten tijdelijk in zelfstandige woonunits. Met ondersteunende begeleiding stromen zij op eigen kracht door naar passende huisvesting.
> lees meer

The Social Ones

13 december 2012
The Social Ones heeft een melancholiek Italiaans liedje opgenomen om de actie van Serious Request in Enschede te steunen. Dit jaar komt Serious Request in actie tegen de babysterfte in de wereld.

> lees meer

Groepstentoonstelling bij Humanitas Onder Dak

14 november 2012
Vanaf 14 november exposeren Ruud Rutten (Tactus), Paul van Wieringen en Bert Deliën (beide van HOD) vrij werk in het bedrijfsbureau van Humanitas Onder Dak in Hengelo. Het thema is 'De andere kant van...'
> lees meer

Meedoen met Marti, 23 oktober

30 september 2012
Humanitas onder Dak organiseert Meedoen met Marti, een inspirerend sportevenement voor Twentse instellingen die werkzaam zijn in de Maatschappelijke Opvang. Zowel begeleiders als cliënten zijn welkom! We nodigen ook sportverenigingen uit de regio Twente uit, want Humanitas Onder Dak gelooft in het wederwijds versterken van zowel instellingen als verenigingen. > opgave en meer informatie

Maatschappelijke opvang naar Willemstraat

11 september 2012

Het college van B en W heeft ingestemd met de verhuizing van diverse instellingen voor maatschappelijke opvang naar het voormalige pand van Mediant (Willemstraat 47). Naast diverse kantoorfuncties gaat het hierbij om het Activiteitencentrum Bij de Toren. De gemeente was op zoek naar een nieuwe locatie, omdat het huidige pand achter het stadhuis eind van dit jaar wordt gesloopt. > lees meer

Theatervoorstelling zoekt spelers

5 september 2012
Een nieuwe theatervoorstelling over armoede zoekt spelers uit de cliëntgroep van Humanitas Onder Dak. Op wo 12 sept. om 18:00 uur is er een informatie-avond georganiseerd bij Humanitas Onder Dak locatie Almelo. > lees meer

Grote Verwendag barst van leuke activiteiten

8 juli 2012
Studenten en een docent van Saxion Hogescholen Enschede hebben het initiatief genomen om in samenwerking met Humanitas Onder Dak dit jaar de Grote Verwendag te organiseren.
> lees verder

MVO: Domijn klust bij

8 juli 2012
Eind juni had woningcorporatie Domijn uit Enschede weer haar jaarlijkse maatschappelijke dag. Op deze dag zetten alle medewerkers van Domijn zich in om een dag als vrijwilliger te werken. Humanitas Onder Dak ging graag op deze uitnodiging in en vroeg de medewerkers om het pand aan de Enschedesestraat op te schilderen.
> lees verder

HOD en Het Ros van Twente

20 juni 2012
Bekijk nu HOD en Het Ros van Twente afl. 16, een Twentse thriller voorgelezen op de locaties van HOD Twente.
> lees meer

Mozaïekworkshop bij buurtsteunpunt Bij Bosshardt

14 juni 2012
Het kansentraject van Humanitas Onder Dak heeft begin juni een mozaïekworkshop gegeven aan de bezoekers van het buurtsteunpunt ‘Bij Bosshardt’ in Hengelo.
> lees meer

Humanitas Onder Dak deelt harten uit

Cliënten van ‘t Buitenkansje in Hengelo, een van de kansentrajecten van Humanitas Onder Dak, zijn de afgelopen weken druk geweest met het maken van 1000 harten. Humanitas Onder Dak deelde deze harten za. 17 maart uit in de binnensteden van Hengelo en Enschede. > lees meer

Humanitas Onder Dak Enschede blij met Van Goolpand

dinsdag 7 maart
Na jaren van procederen zou 19 maart a.s. het beroep bij de Hoge Raad in Den Haag dienen die bezwaarmakers hadden aangespannen tegen de herhuisvesting van Humanitas Onder Dak Enschede in het Van Goolpand.Gisteren ontving Humanitas Onder Dak Enschede het fantastische bericht dat het beroep tegen het bestemmingsplan voor het Van Goolpand is ingetrokken. > lees meer

Open huis locatie Haarlemmermeer

zaterdag 17 maart
In het kader van de Open dag Zorg en Welzijn houdt de locatie Haarlemmermeer open huis.
> lees meer

Magic Care in Hoofddorp!

1 maart 2012
Magic Care is een groep goochelaars die zich inzet voor kinderen die het even niet zo gemakkelijk hebben. > lees meer

14-jarige zangeres Naomi Gael doneert opbrengsten nieuwe CD

De jonge zangeres Naomi Gael (14 jaar) doneert een deel van de opbrengst van haar nieuwe CD-single ‘Het is waar’ aan kinderen die verblijven in instellingen van de maatschappelijke en vrouwenopvang van Federatie Opvang. > lees meer

Opvang gezinnen Haarlemmermeer

De opvang van dak- en thuisloze gezinnen in de gemeente Haarlemmermeer zal in de toekomst door het RIBW verzorgd gaan worden. > lees meer

Verkooptentoonstelling Aslan Celik, schilder

23 februari 2012
Opening verkooptentoonstelling Aslan Celik > lees meer

Opening Kamer-Raad Almelo

25 januari 2012
Kamer-Raad in Almelo is onlangs feestelijk geopend. > lees meer

Benefietconcert in Deventer

23 december 2011
Met kerst organiseerde Willers den Dreu van Dansend Hart een benefietconcert in Deventer voor Humanitas Onder Dak. Er werden spullen uit de winkel van 't Buitenkansje verkocht en natuurlijk lekker gedanst op live muziek. Binnenkort laten we weten wat de opbrengst was.

Zwerfjongeren versterken: DOEN!

8 december 2011
HOD presenteerde op het congres 'Zwerfjongeren versterken: DOEN!' het project Kamer-Raad. Kamer-Raad is een van de uitgelichte projecten met een succesvolle aanpak. Bekijk de link op de site van Take Off. Take Off is een samenwerkingsverband tussen Aedes, Federatie Opvang en Stichting Zwerfjongeren Nederland ondersteund door het ministerie van VWS.

Opening Kamer-Raad Enschede

28 november 2011
Het woon- werk en leerthuis Kamer-Raad in Enschede is feestelijk geopend. > lees meer

Samenwerking Humanitas Tandem

23 september 2011
Humanitas Onder Dak gaat vrijwilligers van Humanitas Tandem actief inschakelen bij de begeleiding van cliënten. Arcon (advies- en onderzoeksbureau voor het sociale domein, www.arcon.nl) deed voor Humanitas Onder Dak onderzoek naar dit vraagstuk en kwam met een positief rapport. De ondertekening van het samenwerkingsconventant tussen Humanitas Onder Dak en Humanitas Tandem was tijdens de opening van de nieuwe locatie van Humanitas in Hengelo. Humanitas Onder Dak hield een open ronde aan de Twentse keukentafel en Alice ten Dam van Arcon was gespreksleider. Bekijk ook het filmpje op YouTube:

 

SIGN 2010 Enschede

Lees meer over SIGN 2010, de Social Inclusion Games die in Enschede werden georganiseerd... > lees meer