Humanitas Onder Dak

waar mensen tellen.

direct naar het hoofdmenu

Twente locatie Almelo

Adastraat 6 - 8
7607 HB Almelo
088-1198 850
info.locatiealmelo@humod.nl

Voorzieningen in Almelo

Crisisopvang
De eerste opvang bij acute nood.

24 uurs woonvoorziening
Opvang geschikt voor mensen in de zijlijn van onze samenleving, die actief willen werken aan verbetering
van hun leefsituatie. Met behulp van begeleiding gaat men actief aan de slag om opnieuw deel te nemen aan de samenleving.
Samen met andere bewoners draagt men zorg voor een prettige woonsfeer in de voorziening.

Lees hier wat de 24 uurs woonvoorziening voor Karl Burkhardt (bron: Almeloos weekblad) betekende.

Ambulante Woonbegeleiding
Een voorziening voor mensen die zelfstandig wonen en enkel begeleiding wensen bij zaken die niet of niet geheel zelfstandig verlopen.

Kamer-Raad Almelo
Jongeren die studeren aan het ROC van Twente en die gemotiveerd zijn om hun studie af te ronden terwijl dat niet lukt vanwege problemen in de huiselijke situatie, kunnen terecht bij Kamer-Raad. Deze jongeren kunnen redelijk zelfstandig functioneren en zijn ben minimaal 18, en maximaal 25 jaar.

Nachtopvang
Opvang van 18:00 tot 8:30 uur. Aanmelden tussen 17:00 en 18:00 uur bij Westerstraat 4. Voor nachtopvang inclusief broodmaaltijd en ontbijt wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aanmeldingsformulier Twente

Hier vindt u een link naar het aanmeldingsforumulier waarmee u mensen kunt aanmelden voor zorg via Humanitas Onder Dak.
Download aanmeldingsformulier 

PDF download
Binnen de Humanitas Onder Dak Groep heeft elke locatie zijn eigen informatie-folder met daarop alle noodzakelijke informatie.
Deze folder in PDF is hier te downloaden:

Mocht u graag een complete set informatie toegestuurd willen krijgen, neemt u dan gerust contact op met het bedrijfsbureau te Hengelo (088-1198 800 of  info@humod.nl).

Film Goede Grond, Almelo

De film Goede Grond laat in 4 delen zien wat het Grotestedenbeleid betekend heeft voor de stad en haar inwoners. Deel 4 gaat over veiligheid. Onder meer de voorzitter van de SOBA komt aan het woord, net als de wijkagent en medewerkers van Stadstoezicht, de groepsaanpak Sluitersveld / Schelfhorst en Tactus. Ook Humanitas Onder Dak komt ter sprake bij het onderwerp Maatschappelijke Opvang (start bij 03:33). Samen zorgt iedereen voor een veilige en leefbare stad.

Na 12 jaar kwam er in 2009 een einde aan het Grotestedenbeleid. In dit kader hebben Rijk, Provincie Overijssel en Gemeente Almelo gezamenlijk gericht beleid gevoerd om de leefbaarheid en economische kracht van steden te versterken. Steden zijn populairder dan ooit om in te wonen en te werken. De laatste vijf jaar van het GSB-beleid in Almelo zijn nu in beeld gebracht. Bekijk voor een volledig beeld ook de delen 1, 2 en 3 van de film.